El Bages es prepara per l’acollida de persones refugiades

El Consell Comarcal del Bages lidera una xarxa de col·laboració per garantir l’acollira i la inclusió de les persones sol·licitants d’asil

És la primera comarca de Catalunya que crea aquest espai, constituït ahir, amb la participació d’una quarantena de persones en representació dels ajuntaments i entitats econòmiques i socials de la comarca, “amb la voluntat de fer explícit una vegada més que el Consell Comarcal es posiciona per ser comarca d’acollida i assumeix la seva responsabilitat per donar resposta a les necessitats d’una crisi humanitària molt forta”, segons apunta el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

L’acte de presentació va ser ahir al migdia a la seu del Consell comarcal. Les funcions més concretes d’aquesta xarxa seran el Suport i la posada en marxa de plans d’acollida municipals i desplegament del Servei de primera acollida. Així com esdevenir un fòrum de debat per a la posada en comú de les qüestions que es plantegin en matèria d’acollida, inclusió autonomia i convivència. I també vol fer actuacions de sensibilització ciutadana.

També es desenvolupa el servei de primera acollida. Es tracta d’un nou servei que permetrà que qualsevol persona estrangera empadronada al Bages podrà accedir a un conjunt de recursos que li facilitaran formació i informació de l’entorn on viu. El servei inclou mòduls formatius de 90 hores de català, 90 hores de castellà, 15 hores sobre mercat laboral i 15 hores sobre societat catalana, el municipi i el seu entorn.

Author: Redacció Manresa Bages

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.