Els empresaris del Bages treballen per la valorització de plastics

Els empresaris del Bages treballen per cercar oportunitats de valorització de plastics

Sota la concepció de l’economia circular, la recent creada oficina Sinergies Bufalvent organitza una sessió de treball amb empreses que usen, produeixen i/o valoritzen materials plàstics, amb l’objectiu d’aflorar sinèrgies per al seu aprofitament i generar negoci. Serà el proper 28 de setembre a les 16:30h al local de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent al carrer Josep Comas i Solà, 27 baixos.

La jornada s’origina després del treball de diagnosi efectuat per la mateixa oficina, en que s’ha observat un potencial en l’àmbit d’aquest recurs a les empreses del Bages.

Son moltes les empreses que generen plàstics, molts de bona qualitat, però en poques quantitats, fet que dificulta econòmicament el seu reciclatge; altres casos, no hi ha prou informació entre empreses per la seva reutilització; en altres situacions, les empreses no han trobat o no han pogut cercar solucions pel reciclatge dels seus residus o el seu reaprofitament.

Algunes d’aquestes situacions són les que planteja l’oficina Sinergies Bufalvent i pretén donar solucions mitjançant l’assessorament tècnic extern i la posada en contacte entre empreses.

Sota la metàfora de Jam Session, emulant els concerts informals de jazz on tothom hi té cabuda i participació, la trobada permetrà als empresaris plantejar problemàtiques i oferir possibles solucions usant la metodologia ReSolve (REgenerate, Share, Optimise, Loop, Virtualise, Exchange).

La jornada és gratuïta i oberta a totes les empreses del Bages. Tanmateix, les empreses amb major potencial identificat seran convidades personalment.

El projecte Sinergies Bufalvent és una iniciativa privada de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent que rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Author: Redacció Manresa Bages

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.